Ege Postası
Geri

Sayıştay’ın kararı sonrası Gaziemir durulmuyor

Belediye ve özel idarelerde 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’na tabi personellerin maaşlarına “sosyal denge tazminatı” adıyla ek olarak yansıtılan nakdi ödemelerin, Sayıştay Temyiz Genel Kurulu’nun verdiği karar ile sınırlandırma getirilmesi üzerine Gaziemir Belediyesi çalışanlarının sosyal denge ödemelerini sınırlandıran Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya tepkiler sürüyor. Ek ödemeleri sınırlandıran Başkan Arda’ya tepki sürüyor
Sayıştay’ın kararı sonrası Gaziemir durulmuyor
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Mart 2020 Salı 17:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Sayıştay Temyiz Genel Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda belediyede çalışan memurların sosyal denge ödemelerini yasada belirtilen 1387 lira 58 kuruş ile sınırlamak zorunda kaldığını açıklayan Başkan Arda’nın bu tutumu sonrası memurlar; “yasal bir dayanağı olmadığı” gerekçesiyle bu uygulamayı iki kez protesto etti.

ARDA MEYDANI’NDA BAŞKAN ARDA’YA EYLEM

Başkan Arda’nın konuya ilişkin aldığı karar sonrası açıklama yapan Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Işık, 12.03.2020 Perşembe günü saat 11:00’de Gaziemir Arda Meydanı’nda eylem yapılacağını duyurdu.

Arda Meydanı’ndan başlayarak Gaziemir Belediye binası önünde devam edeceği planlanan eylem öncesi Başkan Özgür Işık şöyle konuştu: “Biz hakkımızı istiyoruz ve hakkımız olanı alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Gaziemir Belediye Başkanı sayın Halil Arda’nın keyfi uygulaması sonucu, karşılıklı imzalanan toplu sözleşmemizin tek taraflı gasp edildiğini duyurmuştuk. Değerli İzmirliler,Değerli İzmir emekçileri 12 Mart Perşembe günü Gaziemir Arda Meydan'ından yürüyüşe başlayıp Gaziemir Belediyesi önünde oturma eylemi yapılacaktır. yapacağımız eyleme bütün emek örgütlerini, emekçilerimizi sivil toplum kuruluşlarımızı ve derneklerimizi ortaya koymuş olduğumuz bu mücadelemizde dayanışma içinde olmaya, yapılan bu haksızlığa karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası